preskoči na sadržaj

Drvodjeljska škola Zagreb

Izvješće - O provedenim izvannastavnim aktivnostima u 2019./2020.

Drvodjeljska škola Zagreb

Drvodjeljski tehničar – restaurator

Zagreb, 20. kolovoza 2020.

Izvješće

O provedenim izvannastavnim aktivnostima u školskoj godini 2019./2020.

  Izvannastavna aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda organizirana je kroz teoretski i praktični dio. Učenici su u njih uključeni dobrovoljno prema vlastitom opredjeljenju i želji te razvijali  radne navike, radnih vrijednosti i kreativnosti, vizualnog i kritičkog mišljenja te pozitivnog odnosa prema estetskim vrijednostima. Učenici su se angažirali u izradi  ukrasa, čestitki primjenjujući znanja i vještine iz restauracije. Nastava je organizirana u školskom praktikumu za restauraciju i u sklopu radionice održane u Muzeju za suvremenu umjetnost.

Stručna praksa za restauratore prvog, drugog i trećeg razreda održana je na daljinu od 25. lipnja do 08. srpnja. Kraj redovnih zadataka koje su grupe rješavale bile su uključene i posjete Hrvatskom restauratorskom zavodu, Tapetarskoj radionici, Šumarskom fakultetu u Zagrebu i Muzeju za umjetnost i obrt. Sve posjete se mogu pogledati na kanalu Microsoft Teams-a Praksa restauratori u video zapisima.

 U svrhu predstavljanja škole javnosti snimljeni su reklamni materijali:Drvodjeljska škola, drvodjeljski tehničar – restaurator, Drvodjeljska škola, tapetar

https://www.youtube.com/results?search_query=drvodjeljska+skola+zagreb)

Predmetni nastavnik:  

 Pero Čavara, mag art, konzervator-restaurator

Fotografije i video uradci dokumentiraju provođenje izvannastavne aktivnosti.