preskoči na sadržaj

Drvodjeljska škola Zagreb

 > Nastava  > Smjerovi
Smjerovi

TEHNIČAR ZAŠTITE PRIRODE

 

Voliš prirodu? Voliš šume, biljke i životinje? Želiš li pomoći u zaštiti prirodnih ljepota? Jesi li  ekološki osvješten?Tko je tehničar zaštite prirode? Stručnjak koji organizira i provodi preventivne i operativne mjere zaštite prirode. Što radi tehničar zaštite prirode? Prati i istražuje sve pojave u prirodi, obnavlja  floru i faunu, posebno u nacionalnim parkovima, parkovima  prirode i park šumama.

Što ti mi nudimo? Znanja i vještine potrebne za očuvanje cjelokupne flore i faune u prirodi. Gdje? U školskom praktikumu, informatičkim učionicama, nacionalnim parkovima, parkovima prirode, park šumama, strogim rezervatima. Učenje? Teoretski dio, teren i praktična nastava. Školovanje traje 4 godine. Što nakon 4. razreda? Nakon uspješne obrane završnog rada možeš se zaposliti. Nakon položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na fakultetima ili veleučilištima od kojih su srodni Šumarski fakultet, Agronomski fakultet te Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu i Lovstvo i zaštita prirode na Veleučilištu u Karlovcu.

 

ŠUMARSKI TEHNIČAR

 

Voliš li šumu i prirodu? Imaš li osjećaj za uređivanje i zaštitu čovjekovog okoliša?  Voliš li životinje? Tko je šumarski tehničar? Stručnjak koji samostalno obavlja poslove na uzgajanju šuma, zaštiti šuma, uređivanju i iskorištavanju šuma te slojevite poslove u ustrojbi radilišta. Što radi šumarski tehničar? Izravno rukovodi radom radnika na radilištu, kontrolira kvalitetu rada, brine o zaštiti šuma, o održavanju alata i strojeva, prikuplja podatke o tehničkim normama i njihovoj primjeni, obavlja opažanja za dijagnostičko – prognostičku službu u zaštiti šuma. Što ti mi nudimo? Znanja i vještine potrebne za kvalitetno gospodarenje šumama. Gdje? U učionicama, informatičkim učionicama, radilištima „Hrvatskih šuma“ d.o.o. i šumskim rasadnicima. Učenje? Teoretski dio, terenska nastava, praktična nastava i stručna praksa. Školovanje traje 4 godine. Što nakon 4. razreda? Nakon obrane završnog rada možeš se zaposliti u šumariji ili šumskom rasadniku. Nakon položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na fakultetima ili veleučilištima od kojih su srodni Šumarski fakultet, Agronomski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet  te Veterinarski fakultet u Zagrebu i  Lovstvo i zaštita prirode na Veleučilištu u Karlovcu.

 

DRVODJELJSKI TEHNIČAR - DIZAJNER

 

Voliš drvo? Voliš crtati? Voliš lijepo oblikovane prostore? Kreativna/an si ? Tko je dizajner? Stručnjak za projektiranje namještaja i uređenje interijera. Što radi dizajner? Dizajnira i konstruira namještaj te uređuje unutrašnjost stambenog i poslovnog prostora. Što ti mi nudimo? Znanja i vještine o materijalima, tehnikama crtanja i dizajniranja te tehnologiji izrade namještaja. Gdje? U informatičkim učionicama, školskom praktikumu, na sajmu namještaja, u drvnoindustrijskim poduzećima. Učenje? Ne zahtjeva puno vremena. Školovanje traje 4 godine. Što nakon 4. razreda? Nakon obrane završnog rada možeš se zaposliti u trgovini namještaja i drvnih materijala, te poduzeću drvne industrije Nakon položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na fakultetima ili veleučilištima od kojih su srodni Šumarski fakultet u Zagrebu, Arhitektonski fakultet u Zagrebu.

 

DRVODJELJSKI TEHNIČAR - RESTAURATOR!

 

Voliš drvo? Voliš umjetnost? Voliš stari namještaj? Želiš upoznati stilove u umjetnosti? Tko je restaurator? Stručnjak za obnavljanje starinskih umjetničkih predmeta. Što radi restaurator namještaja? „Liječi“ stari namještaj, obnavlja stare dijelove, izrađuje dijelove koji nedostaju, vraća starom namještaju sjaj. Što ti mi nudimo? Znanja i vještine o materijalima, tehnikama i tehnologiji restauriranja namještaja. Gdje? U informatičkim učionicama, školskom praktikumu, restauratorskom zavodu, restauratorskim radionicama, muzejima. Učenje? Ne zahtjeva puno vremena. Školovanje traje 4 godine. Što nakon 4. razreda? Nakon obrane  završnog rada možeš se zaposliti u restauratorskom zavodu ili restauratorskoj radionici. Nakon položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na fakultetima ili veleučilištima od kojih su srodni Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Umjetnička akademija u Splitu, Studij restauracije i konzervacije u Dubrovniku te Šumarski fakultet u Zagrebu.

 

STOLAR

               

Voliš raditi s drvnim materijalima? Spretan si s rukama? Cijeniš rad?Tko je stolar?  Stručnjak za izradu proizvoda od drva. Što radi stolar? Izrađuje namještaj, građevnu stolariju,obloge za zidove i podove,drvena stubišta i ograde. Što ti mi nudimo? Znanja i vještine iz područja obrade drva, rad na klasičnim i modernim strojevima. Gdje? U informatičkim učionicama, školskoj radionici, obrtničkim licenciranim radionicama, na sajmu namještaja, u drvnoindustrijskim poduzećima. Učenje? Ne zahtjeva puno vremena. Školovanje traje 3 godine. Što nakon 3. razreda? Nakon položenog završnog ispita možeš se zaposliti u stolarskoj radionici. Nakon položenog pomoćničkog ispita i dvije godine radnog iskustva u zanimanju, možeš  pristupiti polaganju majstorskog ispita. Nakon položenog majstorskog ispita možeš  otvoriti obrtničku radionicu, licencirati ju i sam podučavati buduće stolare. Što je s nastavkom obrazovanja? Postoji mogućnost nastavka obrazovanja u jednom od tehničkih smjerova u obrazovanju odraslih. Nakon položenog završnog ispita i položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na nekom od fakulteta ili veleučilišta.

 

TAPETAR

 

Voliš raditi s tekstilnim materijalima? Voliš dekorirati prostor? Kreativna/an si ? Tko je tapetar? Stručnjak za izradu tapetarskih radova. Što radi tapetar? Izrađuje tapecirani namještaj, ukrasne i auto navlake, zavjese, rolete, tende, postavlja sagove i zidne obloge. Što ti mi nudimo? Znanja i vještine o materijalima, tehnikama crtanja te tehnologiji provođenja tapetarskih radova. Gdje? U informatičkim učionicama, obrtničkim licenciranim radionicama, na sajmu namještaja, u drvnoindustrijskim poduzećima. Učenje? Ne zahtjeva puno vremena. Školovanje traje 3 godine. Što nakon 3. razreda? Nakon položenog završnog ispita možeš se zaposliti u tapetarskoj radionici. Nakon položenog pomoćničkog ispita i dvije godine radnog iskustva u zanimanju, možeš  pristupiti polaganju majstorskog ispita. Nakon  položenog majstorskog ispita možeš  otvoriti obrtničku radionicu. Obrtničku radionicu možeš licencirati te sam podučavati buduće tapetare. Što je s nastavkom obrazovanja? Postoji mogućnost nastavka obrazovanja u jednom od tehničkih smjerova u obrazovanju odraslih. Nakon počoženog završnog ispita i položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na nekom od fakulteta ili veleučilišta.

 

GLAZBALAR (SAMO U OBRAZOVANJU ODRASLIH)

 

Voliš glazbu? Voliš glazbala? Želiš ih naučiti izraditi?Tko je glazbalar? Stručnjak za izradu dijelova orgulja,trzalačkih ili gudačkih instrumenata. Što radi glazbalar? Izrađuje glazbala, ugađa ih, popravlja i restaurira. Što ti mi nudimo? Znanja i vještine o materijalima, tehnikama crtanja, akustici te tehnologiji izrade instrumenata. Gdje? U informatičkim učionicama, obrtničkim licenciranim radionicama, na izložbama u muzejima. Učenje? Ne zahtjeva puno vremena. Školovanje traje 3 godine. Što nakon 3. razreda? Nakon položenog završnog ispita možeš se zaposliti u glazbalarskoj radionici. Nakon položenog pomoćničkog ispita i dvije godine radnog iskustva u zanimanju, možeš  pristupiti polaganju majstorskog ispita. Nakon položenog majstorskog ispita možeš  otvoriti obrtničku radionicu te sam podučavati buduće glazbalare. Što je s nastavkom obrazovanja? Postoji mogućnost nastavka obrazovanja u jednom od tehničkih smjerova u obrazovanju odraslih. Nakon položenog završnog ispita i položene državne mature možeš nastaviti obrazovanje na nekom od fakulteta ili veleučilišta.

 

 

 

 

ODABERI NEKO OD ZANIMANJA I DOĐI, ČEKAMO TE!

 

 

 

 

 

 

 

 


Webmail CARNET
E - DNEVNIK
e - Dnevnik za nastavnike
AZOO I ASOO - SKUPOVI
OBRAZOVANJE ODRASLIH

Želite nastaviti obrazovanje?

Želite promijeniti zanimanje?

Mi imamo rješenje!

Kliknite na ovdje.

 

Admini. imenika

Administrator imenika je osoba u školi zadužena za ažuriranje LDAP imenika škole tj. podataka elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr učenika i djelatnika škole.

U našoj školi administrator imenika je Tihomir Pauković, dipl. ing.

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

SAT

VRIJEME
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 5. 2014.

Ukupno: 513896
Danas: 6
Korisni linkovi
E - ŠKOLA
e Lektire
Hrvatski pravopis
ISPRAVI.ME

Korisničko sučelje aplikacije za računalnu provjeru pravopisa

https://ispravi.me/

Struna - Hrvatsko strukovno nazivlje

Terminološka baza hrvatskoga strukovnog nazivlja

http://struna.ihjj.hr/page/o-struni/

E - ENCIKLOPEDIJA
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Drvodjeljska škola Zagreb / Savska cesta 86, HR-10000 Zagreb / ss-drvodjeljska-zg.skole.hr / ured@ss-drvodjeljska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju